FB IG Yt Twitch Twitter Vimeo Mixcloud Soundcloud Telegram Instagram Discord Matrix

KAAOSRADIO - Dj:t

Dj:t käyttävät erilaisia laitteistoja.

Dj:t mixailevat joko livenä tai tekevät mixauksia. Jotkut soittavat cd:itä ja vinyylejä cd-dekeillä/levareilla, toiset taas käyttävät softaa, kuten Traktor, Virtual DJ, Serato, Rekordbox tai Mixxx. Jotkut soittelevat kontrollerilla tai dekeillä+mixerillä johon Dj-softa on kytketty. Osa DJ:istä myös juontaa mixailun lisäksi.

Erityylistä musiikkia riippumatta genrepäivistä.

Dj:t saavat itse päättää, mitä genreä soittavat, sen ei tarvitse sopia kunkin genrepäivän 24h soittolistan tyyliin. Yleensä Dj:t soittavat electronista musiikkia, kuten techno, house, trance, rave, hardcore, hardstyle, idm, drum'n'bass, breakbeat, electro, chiptune/modules jne.

LIVE-streamaus

Dj:n ja Artistin on mahdollista ottaa suora live-yhteys kaaosradioon kotoansa käsin. Tämä onnistuu helpoiten asentamalla pieni streamausohjelma koneelle. Nykyään moni käyttää BUTT (broadcast using this tool) -ohjelmaa. Streamata voi myös suoraan joillain dj-softalla. Streamiohjelmaan tulevat serveritiedot saa ylläpidosta. Streamauksessa äänitekniikan pitää olla toimivaa ja yhteensopivaa streamiohjelman kanssa, sekä internetin vakaa. Helpoiten onnistuu streamiohjelmalla, kun on ulkoinen usb äänikortti tietokoneessa kiinni. Internetin täytyy olla vakaa, jotta lähetys ei ala pätkimään. Streamaajat saavat aina neuvoja kaaosradion ylläpitäjiltä. Yleensä neuvomiset hoitaa danacat. Facebookissa voi suoraan laittaa viestiä kaaosradiolle, tai ottaa yhteyttä irkissä, telegramissa, discordissa, instagramissa.

Aikataulu LIVE-slottien varaamisen

LIVE soittoajat tulevat aikatauluun. Aikatauluun on helppo merkitä oma soittovuoro, mutta se vaatii käyttäjätunnukset. Tunnukset saa vain ylläpidosta. Minimi soittovuoro on aina 1 (yksi) tunti. Takarajaa ei sinänsä ole, mutta 12 tuntia alkaa olemaan jo aika pitkä soittovuoro! Keskimääräinen soittovuoro on muutama tunti. Jos tulee fiilis soitella "yllärisettejä", tällöin pitää tarkista aikataulusta onko siellä tilaa, ja varata sieltä slotti. Kaaosradion etusivua päivitämällä näkee jos Dj alkaa soittamaan livenä, ja yläreunan playerissä aktivoituu "LIVE" playeri. Etusivulle tulee viikon puolivälissä viikkokuva, josta näkee viikon ohjelmat torstaista keskiviikkoon, jotka on merkitty ajoissa aikatauluun. Kannattaa katsoa myös Facebookista onko sinne tullu seinälle postauksia.

Mixausten soittoajat ja tekniset vaatimukset

Mixaukset tulevat myös aikatauluun. Kaaosradion manageri suunnittelee valmiiden mixausten tulevat päivämäärät, milloin ne tulevat radiosta. Toiveita setin ajankohdasta voi esittää etukäteen. Yleensä mixauksia niputeteen eri päiville, riippuen genreistä. Valmiiden mixausten tulisi olla WAV, tai mp3 (320kbps) formaatissa. Kesto vähintään 1 (yksi) tunti. Valmiita mixauksia voi lähettää managerille Facebookin, irkin, telegrammin, tai vaikka discordin kautta.

KAAOSRADIO - Artistit

Tekevät yleensä juonnettuja lähetyksiä. Pitävät omanlaisensa radioshown fiiliksen mukaan. On suotavaa että artistit soittavat lähetyksissään itse tekemäänsä musiikkia. Artistit voivat soitella musiikkia, juontaa, keksiä erikoisia inspiroivia tarinoita, haastetella, kertoa musiikista, kertoa satuja, tehdä äänimaisemia - vain mielikuvitus on rajana! Annetaan tilaa taiteelliselle vapaudelle - jokainen saa toteuttaa itseään sellaisena kuin on.

Ohjelmien/mixausten mainostaminen

On suositeltavaa, että Dj/artisti itse mainostaa omaa ohjelmaansa esimerkiksi someissa. Kaaosradion facebook-seinälle ja Instagramiin tulee postaus kunkin päivän ohjelmista aina samana päivän kun ohjelmat tulee, joihin pyritään tägäämään aina artisti/dj. Näitä postauksia voi sitten jakaa! Viikkokuvasta näkee viikon etukäteen tiedossa olevat ohjelmat. Viikkokuva tulee kaaoksen etusivulle, ja Facebookkiin / Instagramiin / Telegramiin.