FB IG Yt Twitch Twitter Vimeo Mixcloud Soundcloud Telegram Instagram Discord

KAAOSRADIO - Dj:t

Dj:t käyttävät erilaisia laitteistoja.

Dj:t mixailevat joko livenä tai tekevät mixauksia. Jotkut soittavat cd:itä ja vinyylejä cd-dekeillä/levareilla, toiset taas käyttävät softaa, kuten Traktor, Virtual DJ, Serato, Rekordbox tai Mixxx. Jotkut soittelevat kontrollerilla tai dekeillä+mixerillä johon Dj-softa on kytketty. Osa DJ:istä myös juontaa mixailun lisäksi.

Erityylistä musiikkia riippumatta genrepäivistä.

Dj:t saavat itse päättää, mitä genreä soittavat, sen ei tarvitse sopia kunkin päivän jatkuvan soiton tyyliin. Yleensä Dj:t soittavat electronista musiikkia, kuten techno, house, trance, rave, hardcore, hardstyle, idm, drum'n'bass, breakbeat, electro, chiptune/modules jne.

Soittoajat

Mixaukset tulevat aikatauluun, josta näkee myös jos Dj:t haluavat soitella livenä. Aikatauluun on helppo merkitä oma soittovuoro, mutta se vaatii käyttäjätunnukset. Tunnukset saa vain ylläpidosta. Joskus Dj:t saattavat soitella yllärisettejä, mutta silloin saattaa unohtua aikatauluun merkkaaminen, tai merkintä voi tulla vasta samana päivänä. Kaaosradion etusivua päivitämällä näkee jos Dj alkaa soittamaan livenä, tai jos irkkaat niin IRCnetin kanavalta #kaaosradio. Etusivulle tulee alkuviikosta viikon ohjelmat -kuva, josta näkee ne ohjelmat jotka on merkitty ajoissa aikatauluun. Kannattaa katsoa myös Facebookista onko sinne tullu seinälle postauksia.

LIVE-streamaus

Dj:n on mahdollista ottaa suora live-yhteys kaaosradioon kotoansa käsin. Tämä onnistuu helpoiten asentamalla pieni streamausohjelma koneelle. Nykyään moni käyttää BUTT (broadcast using this tool) -ohjelmaa. Streamata voi myös suoraan dj-softalla. Streamiohjelmaan tulevat serveritiedot saa ylläpidosta. Streamauksessa äänitekniikan pitää olla toimivaa ja yhteensopivaa streamiohjelman kanssa. Helpoiten onnistuu streamiohjelmalla, kun on ulkoinen usb äänikortti tietokoneessa kiinni. Lisäksi täytyy olla vakaa netti, jotta lähetys ei ala pätkimään. Streamaajat saavat aina neuvoja kaaosradion ylläpitäjiltä. Yleensä neuvomiset hoitaa danacat. Facebookissa voi suoraan laittaa viestiä kaaosradioon. Tai laittaa palautelomakkeella palautetta, tai ottaa yhteyttä irkissä, tai sähköpostilla kaaosradio(at)kaaosradio.fi.

Ohjelmien/mixausten mainostaminen

On suositeltavaa, että Dj itse mainostaa omaa ohjelmaansa esimerkiksi someissa. Kaaosradion facebook-seinälle ja Instagramiin tulee postaus kunkin päivän ohjelmista aina samana päivän kun ohjelmat tulee.