FB IG Yt Twitch Twitter Vimeo Mixcloud Soundcloud Telegram Instagram Discord

DJ danacat (aka. dj dana)

Historia

Mixailu alkoi kiinnostaa ylä-asteella, koulun discoissa. Kuuntelin danceä, syntikkamusaa jne ja koitin dual-kasettimankalla mixata biisejä yhteen. Peruskoulun ja kymppiluokan jälkeen muutin Jyväskylään jossa koitin opiskella, mutta ei ollut tarpeeks motivaatiota. Mixailu ja tietokoneet kiinnostivat enemmän. Pääsin välillä soittelemaan erääseen baariin listahittejä ja sain treenailtua dekeillä (cd-soittimilla) mixailua. Parin vuoden päästä vaihdoin kaupunkia Varkauteen, ja sielläkin yritin opiskella. Siitäkään ei mitään tullut, mutta sain harjoittelupaikan sieltä Fazer musiikista. Sen yhteydessä oli Pelikaani, jossa aloin järkkäilemään nuorille alkoholittomia discoja joskus viikonloppuisin. Tutustuin paljon uusiin tyyppeihin, ja pian sainkin mahdollisuuden päästä soittelemaan Kuopioon UG reiveihin. Musamakuni oli tässä vaiheessa laajentunut dancestä technon ja reivin kautta hardcore-technoon. Muutamissa Kuopion UG reiveissä soittelin ravea ja hc:ta, ja sitten parin vuoden päästä muutin Helsinkiin.
Helsingissä taas tutuistuin uusiin tyyppeihin ja pääsin soittelemaan bileisiin. Aloitin irkkaamisen (-97) ja löysin Inkvisitio-porukan joiden kanssa sitten järkkäilin Inkvistio -bileitä, soitin joissain Entropyn bileissä myös, ja Assemblyillä -98. Aloin tekemään musaa Fast Tracker II:lla. Aiemmin olin tehnyt vähän musaa jo Pro Trackerillä. Vuosituhannen vaihteen jälkeen lähdin vuodeksi Saksaan töihin. Kun tulin takaisin, jatkoin bileissä soittelua ja järkkäilyä. Musamaku laajeni, aloin kuuntelemaan drum'n'bassia, breakbeattiä, breakcorea ja goatranceä. Kavereiden kanssa järkkäiltiin goa-bileitä ulkona ja olin vielä mukana Inkvisitioissa, ja soittelinpa taas Assemblyilläkin tosin tais olla goatranceä. Olin vähän taidetapahtumissa mukana, soittelin IDM;ää ja downtempoa erilaisissa pienissä tapahtumissa. UG meininki jatkui ja järkkäilin muutamat ug-bileet Helsingissä. Niissä soittelin dnb:ta, breakcorea, junkkaa jne. Kävin keikoilla ja aloin myös industrial kolinaa soitella. Tampereella ja Helsingissä olin industrial- ja breakcorebileissä soittelemassa jokusen vuoden.
--Sittemmin soitellut bileissä aika harvoin. Musamaku on laajentunut kun dubstep/drumstep alkoi maistua, ja radiohommat tulleet mukaan. Ensimmäinen nettiradio johon soittelin oli Radio Ubik. Lähinnä industrial, IDM ja breakcoremenoa soittelin sinne. Kaaosradiossa olen ollut mukana 2010 asti, ensin dj:nä ja pian mukana ylläpidossa.

Nykyisyys

Asun Laaman ja kolmen kissan kanssa Jyväskylässä. Käydään töissä ja ylläpidetään radiota Laaman kanssa ja terae ylläpitää serveriä Vantaalta käsin. Vapaa-aikana teen mixsettejä, ohjelmia ja äänimaisemia, ja paljon radioon liittyviä hommia. Joskus koodailen jotain, hoidan pihaa, pyöräilen tai leikin kisujen kans.

Miten kuulit Kaaosradiosta?

Hooch mainosti radiosettiään aikoinaan jossai toisella irkkikanavalla, silloin kiinnostuin.

Miten kauan olet mixaillut?

Since 1993, ensin koulun discoissa, sitten hetken baari dj:inä, ja 1996 alkaen UG bileissä.

Mitä genrejä olet mixaillut?

Dance, rave, hardtechno, hardtrance, hardstyle, techno, breakbeat, drum'n'bass, dubstep, drumstep, breakcore, gabber,
hardcore, speedcore, industrial, idm, downtempo, chiptunes, breaks, electro, noise,
ja sekaan välillä ripottelen lastenlauluja, sidejä, ja muuta häröö :)

Millä laitteistolla mixailet?

Setup: 2 x Numark NDX800 CD/MP3-dekit, Numark TT1650 levarit, Denon DN-X1600 mixeri, Traktor Scratch Pro.
Pioneer XDJ-RX2 standalone-kontrolleri, Rekordbox, 2 X dynaaminen mikrofoni.

Jos teet itse myös musiikkia, miten kauan olet tehnyt omaa musiikkia?

Tein FastTracker 2:lla ja ProTrackerillä musaa ennen 2000-lukua, sittemmin jäänyt paljon vähemmälle,
eikä oikein valmiita biisejä ole syntynyt muilla trackereillä.

Jos olet itse tehnyt musiikkia, millaisia genrejä?

Electro, tekno, breakbeat, industrial, hardcore, gabber, downtempo, kokeellinen häröily.

Jos teet itse musiikkia, millaisella laitteistolla teet?

ProTracker, FastTracker 2, Soundtracker, Milkytracker, Renoise.

Miten usein soittelet Kaaosradioon?

n. kerran kk:ssa, joskus harvemmin, joskus useamminkin, riippuu paljon kiireistä.

Juonnatko mixailun lisäksi koskaan?

Joskus

Miten kiinnostuit Kaaosradiosta

Oon alusta asti ollut kiinnostunut Kaaosradiosta. Tein aiemmin settejä Radio Ubikiin. Tykkään tehdä settejä ja äänimaisemia ja muuta äänihommaan liittyvää UG radioon, saa toteuttaa itteensä. :)

Mitä uutta on tapahtunut radiossa?

Nettisivuja kehitetään rauhallisella aikataululla. Sivuilla on mm. Palsta, jonne voi kommentoida. Sosiaalisiin medioihin ollaan liitytty. Uusia Dj;itä ja artisteja tullut mukaan. Videostriimaus on uusi asia.

Lopuksi vähän itsestäsi, missäpäin asut, minävuonna synnyit jne :)

1977, JKL, 1 mies, 2 kissaa wanhassa omakotitalossa. Oon tosi retrohenkinen. Retrohuoneessa tulee välil fiilisteltyy kuuntelemalla ja mixailemalla vanhoi kasetteja, siellä on myös Atari 1040, dos-kone, mac G4, ibm thinkpad t41, ibm thinkpad 480x, korvalappustereoita, jne wanhaa tekniikkaa. Atari 1040ST/e:llä ProTrackerillä teen joskus saundii, tai pelailen vanhoja pelejä, DOS koneella FastTrackerII:lla joskus myös teen musaa, ja dospelejä tulee pelailtua. Tykkään paljo viherkasveista, niitä paljon. Puutarhan hoitaminenkin on kivaa, omassa pihassa onkin paljon tekemistä. Muutenki tykkään sisustaa kämppää, visuaalinen kun oon. Koitan peittää nihkeit valkeit seinii kankailla ja tauluilla :) Omia taulujakin on seinillä, tein ne sillon kun vielä pysty piirtelemään. Keräilen kaikkee söpöö lasia ja esineitä.. Oon keränny CD:itä ja vinyylejäki ja kasetteja aika pitkään, niitä on nyt yhteensä yli 1000. Ne on Discogs-kokoelmassani. Tosin ei kaikki, varsinkin uugeimmat ei oo siellä ;)

danacat - beat the break from kaaos radio on Vimeo.

danacat-kaaosradio videoraves from kaaos radio on Vimeo.

danacat-kaaosradion ensimmainen musavideosetti from kaaos radio on Vimeo.

Moira feat. danacat - kummitustarina special by Dj_Danacat on Mixcloud

Moira feat danacat - tarina kaaosmetsästä by Dj_Danacat on Mixcloud

Danacat - tales from the tomb (halloween horror stories with spooky music) by Dj_Danacat on Mixcloud

Dj danacat - 90's dancespecial with suprises by Dj_Danacat on Mixcloud